Chałki/Warkocze

Wypiekane przez nas chałki drożdżowe są prawdziwym klasykiem. Doskonale sprawdzają się nie tylko jako deser serwowany z owocami i lodami, ale też jako wartościowe oraz odżywcze danie podawane na śniadania i kolacje, np. w połączeniu z jogurtem naturalnym lub twarożkiem. Mają postać zaplatanego warkocza i zazwyczaj wykańczane są kruszonką, która nadaje im maślanego posmaku oraz chrupkości. Puszyste chałki wykonane są z klasycznego ciasta drożdżowego, przygotowanego z użyciem świeżych drożdży. Ten rodzaj ciasta pochodzi z kuchni żydowskiej i w pierwotnej formie ma lekko słony smak oraz nie posiada kruszonki.

Składniki: Mąka pszenna typ 500 składniki: środki do przetwarzania mąki E300,enzym alfa-amylaza(zawiera mąkę pszenną),woda, cukier, drożdże, margaryna 80% składniki: oleje roślinne(palmowy,rzepakowy,częściowo utwardzony palmowy) woda,emulgatory(mono-idyglicerydy kwasów tłuszczowych), substancja konserwująca(kwas sorbowy),regulator kwasowości(kwas cytrynowy),aromat,barwnik(annato) , jaja, sól, aromat, kruszonka.

 

ETYKIETA PRODUKTU